Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

PioWij ZINcafé met Alain Verheij

9 oktober 2020 |20:00 - 22:00

€ 10

Alain Verheij, schrijver van het boek “God en ik” (2018) komt vertellen over zijn nieuwste boek

Ode aan de verliezer – Levenslessen uit Bijbelverhalen over hoop, twijfel en succes

Hoe moet ik leven? Hoe houd ik hoop? Waar vind ik vrijheid? Het zijn vragen van nu, maar ze zijn niet nieuw. De Bijbel staat al vol verhalen waarin zulke levensvragen onderzocht worden. Die verhalen hebben een tijdloze zeggingskracht, betoogt Alain Verheij. Zijn hervertelling – vol vaart, met humor, empathie en bravoure – begint bij de eerste twee Bijbelse broers: Kaïn en Abel. De eerste is sterk, succesvol, zelfredzaam en assertief. De tweede weet zich helemaal niet te redden. Toch maken de Bijbel schrijvers juist van hem, en van de Abels die na hem kwamen, een held. Verheij toont dat Bijbelverhalen oproepen oog te hebben voor het kwetsbare: in de wereld, in anderen en in jezelf. Heel wonden als de Samaritaan, heb je naasten lief en zelfs je vijanden, heb de moed van Debora en het rechtvaardigheidsgevoel van Mozes. Het is een van de belangrijkste lessen die de Bijbel ons leert: deze wereld is voor de Abels. (Bron: website van Libris.)

Over Alain

De jonge theoloog Alain Verheij (1989), die schrijft, preekt, lezingen houdt en zichzelf benoemd heeft tot ‘Theoloog des Twitterlands’ schreef een boek over wat hem aanspreekt in de Bijbel. Hij koos bekende en minder bekende verhalen om te laten zien hoe deze verhalen nog steeds van betekenis zijn. Hij doet dat in een eigentijdse en goed toegankelijke verteltrant zonder al te populair te worden. Door de verhalen heen weeft hij zijn eigen geschiedenis (wat hem bijvoorbeeld tot de studie theologie bracht) en waar hij tegen aan is gelopen. Zijn eigen weg voerde langs verschillende kerken/geloofsgemeenschappen en hij laat op een eerlijke manier zien wat hem daarin aanspreekt of afstoot.

Programma

19.45 uur – inloop

20.00 uur – lezing Alain Verheij en daarna gesprek en verder napraten

 

Alain zal vertellen over zijn boek en de discussie voeren aan de hand van prikkelende vragen.

Alle geïnteresseerden zijn welkom, van alle leeftijden. Voor alle mensen die open staan voor verdieping, ontmoeten en het delen van ervaringen.

Niet leuk om alleen te komen? Vraag een kennis, vriend(in) of buur mee!

De deur is open om 19.45 uur en om 20.00 uur openen we de avond. Vanaf 21.00 praten we na.

Toegang 10 euro (contant), inclusief consumptie (s.v.p. contant betalen) 

Aanmelden is noodzakelijk. Bel Florence van Rheenen, 06- 470 37 219.

PioWij ZINcafé: ZINvolle thema’s die het spirituele met het alledaagse verbinden

Gegevens

Datum:
9 oktober 2020
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:

Locatie

Het Honk (achter De Graankorrel)
Zuidereinde 15
’s-Graveland, 1243 KJ
+ Google Maps